Wat de Theetuin u te bieden heeft.

In de zomermaanden Juli en Augustus is de theetuin van donderdag t/m zaterdag open van 9.00 tot 17.00 uur. Open zondag 21 juli tijdens het Opentuinen weekend van ‘Het Tuinpad Op’ . In April, Mei (incl. Hemelvaart) en Juni is de theetuin van woensdag t/m zaterdag open ook in 2020. 

Er is altijd Nespresso koffie, een biologische thee, een biologische vruchten- en/of groentensapje met daarbij taart en zelfgebakken taart verkrijgbaar. Als de tijd het ons toelaat verrassen wij u graag met een hartige variant zoals soep, een tosti, of iets dergelijks, dit is echter niet standaard. Voor vragen of verzoeken: a.boehle@live.nl of tel: 0595-424589

 

Theetuin De Zonnehoed is in 1999 ontstaan en is gelegen in de achtertuin van ons huis. Aangrenzend bevindt zich een ommuurd rozentuintje. Van hieruit heb je zicht op onze achtertuin en de vele nieuwsgierige blikken hebben er indertijd toe bijgedragen, dat toen onze achtertuin het intieme karakter had dat wij wensten deze voor het publiek werd opengesteld.

En zo was het laten ontstaan van de theetuin een hele natuurlijke en spontane ontwikkeling. Dat is ook de sfeer die wij wensen uit te dragen, ongedwongen en kleinschalig met een natuurlijke uitstraling.

Zomer in de theetuin

Theetuin De Zonnehoed is een buitengebeuren met een gedeelte overdekt terras welke het mogelijk maakt om bij regenachtig droog en windvrij te zitten. Deze overkapping is zo groot dat een groep van om en nabij 20 personen weliswaar buiten, maar toch droog kan zitten, zelfs bij de warmte van een houtkachel.

Beelden in de tuin

In de theetuin heeft Anneke Boerma wonende in Amsterdam/Uithuizen diverse beeldhouwwerken staan. Het beeldhouwen, welke sinds 1997 haar voorliefde heeft, heeft zij tijdens een beeldhouwcursus in Frankrijk uitgediept, vooral het werken met hamer en beitel heeft ze erg fascinerend gevonden, vooral het hakken in harde steensoorten: “Het ontstaan van de uiteindelijke vorm is voor mij een proces van meditatie met de steen, de steensoort en de vorm van de steen geven mij aanwijzingen over de uiteindelijke vorm van een beeld”. De beelden blijven hier de hele zomer staan en worden ook te koop aangeboden.

Openingstijden 2019

Open in Mei en Juni: woensdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Open in Juli en Augustus: donderdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Open zondagen: 16 juni en 21 juli 

Open: Goede vrijdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag

Gesloten: Pasen, Pinksteren, Bevrijdingsdag en Moederdag

Bezoek de theetuin op Facebook!

Bezoek tuinclubs en aanmelding

Tuinclubs kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan de theetuin met of zonder rondleiding door de tuin en over de kwekerij. Meldt u zich het liefst zo vroeg mogelijk aan zodat wij er beiden kunnen zijn en hier rekening mee kunnen houden wat onze planning betreft.

Wat kost het voor groepen

  • Entree tuin vrijwillige bijdrage
  • Een rondleiding voor tuinclubs +1 koffie met 1 stuk taart kost € 8,00 per persoon
  • Rondleiding door de tuin  € 3,00, minimaal 7 personen
  • Lunches alleen voor tuinclubs op afspraak en in overleg tot max. 20 personen

Koffie/thee met taart

  • Koffie/thee met taart vanaf € 5,00 per persoon.
  • Soep € 5,00 (niet standaard)
  • Tosti € 3,00/3,50 (niet standaard)

Het winkeltje

Natuurzepen, wenskaarten, pools aardewerk, sjaals en gekleurd glaswerk.

Standaard worden hier de biologische kruidentheeën van Het Blauwe huis aangeboden. Verder wordt het winkeltje ieder jaar gevuld met allerlei producten die in de streek gemaakt zijn, dit verschilt per jaar maar is altijd verrassend leuk of lekker.

Kwekerij de Beemd Tuin & Theetuin

Kwekerij & Tuin: Open van 1 april tot 1 september | Theetuin open vanaf mei
Kwekerij, tuin en theetuin in April, Mei en Juni open op woensdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. In de zomermaanden Juli, Augustus van donderdag t/m zaterdag open.

 

 

 

 

Oudendijk 25  |  9989 EM Warffum |  kwekerijdebeemd@hetnet.nl |  Tel: (0595) 424589

 

 

Contact opnemen

Pin It on Pinterest

Share This